Uffe Kristersson – hyggligt välklädd

Skulle du köpa en begagnad stat av denne man?

Ulf Kristersson håller på att sondera terrängen för en eventuell borgerlig regering. Och det är en relativt välklädd man som kan bli Sveriges näste statsminister.

Ulf Kristersson ser precis som Stefan Löfven ut att vara något under medellängd. Han har en proportionerlig kropp som inte lider lika mycket som exempelvis Fredrik Reinfeldts av de alltför låga byxor som hör till dagens kostymer. Till skillnad från Reinfeldts är Kristerssons kläder alltid relativt välskräddade och utan uppenbara fel som för långa kavajärmar och nackhylla.

Godkända längder på kavaj- och skjortärm.

På bilden ovan har han en alldeles för kraftig cut away på sin skjortkrage, som blottar slipsen på ett osnyggt sätt och inte passar hans ovala ansiktsform. Men detta är inte särskilt vanligt förekommande hos högerledaren. Däremot gör han hela tiden samma fel som de flesta andra svenska män: Ständigt uppknäppt kavaj och en oftast förkrympt skjortkrage.

Samtidigt äger Ulf Kristersson en viss stil- och materialkänsla. Han är den ende partiledare som använder stickade och virkade slipsar. Dessutom har han ofta blazer, en underskattad vana Uffe delar med den (betydligt slafsigare) Jonas Sjöstedt.

Knut Kristersson? Ulf Knutsson?

Kristersson är för övrigt den ende riksdagspolitikern som på allvar skulle kunna förväxlas med Antikrundans babbelbyxa Knut Knutsson.

2 reaktioner till “Uffe Kristersson – hyggligt välklädd

 1. Så kul att du bloggar på igen Eric! Alltid lika läsvärt. Dock tycker jag du är lite hård mot Uffe här (ideologiska sym-/antipatier åsido). Jämfört med de andra partiledarna spelar han i en egen division menar jag. Han har ju plockat upp Hägglunds stafettpinne och vågar vara lite fåfäng och experimentera när det passar. De andra ser ut som om de bara gått igenom garderoben och tagit på sig det som fastnade liksom. Blogga på! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack Björn!
   Du har rätt om ambitionen, där är Kristersson absolut bäst, men resultatet? Hyggligt tycker jag, inte mer. Det är lätt att låta sig luras då konkurrensen inte är direkt, eh, mördande. Häromdagen fick jag säga till en av Göteborgs toppolitiker (S) att knäppa upp understa kavajknappen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s