Försöka duger

Det är väldigt positivt med människor som medvetet försöker kombinera och färgmatcha olika klädesplagg. Den bästa taktiken är nog att bit för bit lära sig konsten för att stegvis ta ut svängarna. Börja med att hitta din färgskala. Välj enkla, ”rena” mönster, basfärger och diskreta toner. Höj svårighetsgraden allt eftersom. Blanda och prova framför spegeln. På så vis håller du det smakfullt.

Och lite tråkigt.

Också en mycket klädmedveten och erfaren dandy tar det ofta lite lugnt med kombinationer av färger och mönster. Det blir snyggare så. Detaljerna gör mannen, det är de som avgör på vilken nivå kunnandet och fingertoppskänslan är.

Därför är det ibland så befriande med dem som vräker på med extra allt. Jag skulle kunna påpeka att alla blickar på nedanstående deltagare i SVTs ”Antikrundan” går till den blommiga västen, inte till det som ska vara i fokus: Ansiktet. Jag skulle kunna tycka att det rosakantade knapphålet är lite vulgärt. Eller att mustascherna är parodiska. Men det gör jag inte.

Vissa spelar helt enkelt inte i det klädmässiga seriesystemet. De klättrar inte upp en division per år efter ett antal vinster och förluster. Att ta det säkra före det osäkra? ”If in doubt – kick it out”? Glöm det.
De står bredvid plan och jonglerar med en tennisboll. De kör New York Marathon på en moped. De är inte Matti Nykänen, de är Eddie The Eagle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s