Annandagsrean och munkjackan

I dag tog jag en sväng på det lokala köpcentrumet för att byta ett par byxor för min yngsta dotter. Kassakön på Hennes & Mauritz var monstruös och stämningen irriterad.

Det vanligaste plagget bland de män (det var mest kvinnor) som väntade på sin tur att ge pengar till familjen Persson var definitivt munkjackan. Kombinerad med rufsigt hår och enorm snusläpp indikerar den antagligen både jultrötthet och bakfylla. 

 

Det är skillnad på munk och munk. Och på snusläpp och snusläpp.
Men munkjackan har många fördelar och är ett av de plagg med idrottsbakgrund som gör sig bäst till jeans. Det är också mig veterligen det enda plagg som faktiskt kan fungera i gråmelerad bomull. Särskilt munkaktig är den inte, det är sannolikt själva kapuschongen som har kopplat ihop den med de kristna ordensbrödernas olika kåpor. 

 

”Britt-Marie, den här var la käck?”

Däremot bör man i det längsta undvika munktröjan. Den saknar kusinens praktiskhet eftersom den måste dras över huvudet och inte kan lämnas öppen vid ansträngning som gör en varm. Det är också oerhört svårt att få en sådan tröja att framställa kroppen i något så när smickrande dager.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s