Vi måste tala om dunvästen

Jag har nyss flyttat ifrån Göteborg. Ett litet hus i Kungsbacka lockade med trädgård och orenoverat badrum och fuktskadat förråd. Just nu köper jag alltså fler arbetshandskar än skinndito från Dent’s och det går av förklarliga skäl lite längre tid mellan inläggen på Stiltje.

Men jag har givetvis passat på att herrspana lite grand i min nygamla hemstad.

IMG_6621
Far och son Dunväst utanför Clas Ohlsons butik i Kungsbacka.

Kungsbacka är oerhört borgerligt. Moderaterna har suttit vid makten sedan kommunreformen 1971. Möjligtvis har det blå styret ett finger med i spelet när det gäller en del klädmässiga perversiteter i kommunen. Exempelvis dunvästen. Jag har aldrig sett så många dunvästar på samma ställe tidigare. Kungsbacka är uppenbarligen centralort på den klädmässiga Västkusten.

Fäblessen för detta märkliga plagg har säkerligen en del med seglarmode att göra, men jag är okunnig på det området. Kom gärna med egna ”inspel”.

 

 

4 reaktioner till “Vi måste tala om dunvästen

  1. Ett plagg som kan vara ganska praktiskt vid vandring då det ger mycket värme per gram (själv har jag dock en dunjacka i min packning) men också ett väldigt fult plagg. Har väldigt svårt att se hur en dunväst någonsin skulle sitta smickrande på någon. Uttrycket ”klädmässiga perversiteter” blir dock dagens bästa och fick mig att skratta i min ensamhet vid datorn.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s