Den förunderliga baseballmössan

I går var min maka och jag på Ikea och åt middag. Ikea är antagligen ett av de mest lyckade jämlikhetsprojekt som någonsin genomförts inom ramen för det kapitalistiska systemet. Alla handlar här, oavsett kön, klass, religiös identitet, sexuell läggning och så vidare.

Ur herrspaningssynpunkt är varuhuset näst intill perfekt. Den hugade herrspanaren kan komma ovanligt nära DMM (Den Medelsvenske Mannen) i hans naturliga habitat. Här är han fritidsklädd och ouppmärksam. Här är han sig själv.

Varför? Det är oklart.

En av DMMs märkligaste och mest frekvent förekommande plagg är definitivt baseballmössan. Varför just denna tingest har överlevt 1960-talets allmänna förkastande av den manliga huvudbonaden är oklart. Varför den bärs inomhus är också oklart. Varför många män kan tänka sig att vara officiella reklampelare åt allehanda företag och nordamerikanska idrottsklubbar? Oklart.

Stiltje följer gärna upp eventuella tips.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s